NAPO

“Siguranța cu un zâmbet” este sloganul care îi introduce pe Napo și prietenii săi pentru a servi drept stimulent SSM prin personajele sale antrenante, povestirilor amuzante și caracterului vesel. Napo își aduce contribuția pentru a face locurile de muncă mai sigure, mai sănătoase şi mai bune.

Consorțiul de film Napo a luat ființă ca urmare a Anului european al securității și sănătății la locul de muncă 1992-1993, urmand ca în anul 2003 să se ajungă la un acord cu Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) pentru a oferi pelicula originală a filmului tuturor statelor membre.

Primul film, Povestea semnelor, a fost prezentat în cadrul Festivalului de film european de la Edinburgh din 1998 şi a câştigat premii la Congresul mondial de la Sao Paulo din 1999 şi la festivalurile de film naţionale din Franţa şi Germania.

Seria de filme Napo prezintă personaje din lumea muncii, care se confruntă cu probleme de securitate.

De exemplu, episodul “Napo … în stresul termic” unde personajul nostru lucrează pe un șantier de construcții sub soarele torid. Pentru a evita deshidratarea, Napo ar trebui sa bea apă, însă nu face acest lucru, devine confuz și se simte rău.

Un alt exemplu este episodul “Napo … mişcare în siguranţă”. Filmul are ca obiect transportul la locul de muncă și cuprinde diverse aspecte privind securitatea la locul de muncă, securitatea lucrătorilor, securitatea vehiculelor, mentenanţă, vizibilitatea, reversia, încărcarea/descărcarea.

Napo este foarte util în cadrul instruirilor SSM, prin ilustrarea animată și amuzantă, dar și educativă, prin care lucrătorii sunt informați asupra riscurilor și consecințelor, a măsurilor de prevenire în SSM, cât și a consecințelor sau modului corect de comportament pentru a fi în siguranță.

Distribuie :
Te-ar mai putea interesa și..
Solicită oferta

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp